Nou protest în stradă al profesorilor la Cluj, în 8 iunie – părinții se alătură cadrelor didactice

0

Cadrele didactice din Cluj vor ieși, din nou, în stradă. De data aceasta va avea loc și un marș de protest, pe partea carosabilă a străzii Eroilor. Deși nemulțumiți de suspendarea activității școlare, părinții susțin protestul profesorilor și se vor alătura mitingului și marșului de protest.

Cadrele didactice și părinții se vor strânge în Piața Unirii în jurul ore 11, pentru ca la 11.30 să pornească pe jos, într-un marș prin centrul orașului, pe strada Eroilor.

”Astăzi suntem în a zecea zi de grevă generală în județul Cluj. Deocamdată, marea majoritate a colegilor noștri sunt în această formă de protest. Se dorește continuarea protestului. Acum am primit aprobarea și de la Consiliul Local de la Primărie pentru 8 iunie, un protest de stradă, urmat de un marș în centrul orașului, astfel încât toți colegii noștri din județ vor participa la această formă de protest. Trebuie să spunem că lumea este în continuare nemulțumită. Nu ne satisface oferta care a venit din partea Guvernului, și anume aceea acea sumă de 1.000 de lei brut care, sigur, la un debutant poate îi este mai avantajos, dar pentru cei care au vechime este o sumă derizorie”, a declarat Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean.

”Pe de altă parte, trebuie să spunem că în ultimul moment, astăz,i a venit o ofertă din partea Guvernului cu un memorandum prin care să dezamorseze acest conflict și să ne spună că toate doleanțele noastre au fost îndeplinite sau mare parte dânșii așa consideră, dar nu vedem nicio reacție de a accepta acest lucru din partea colegilor. Drept urmare, și mâine vor fi proteste, credem noi”, a mai spus Lucia Cojocaru.

La ora 12.00 era programat și aprobat un alt protest, al părinților, solidari cu cauza profesorilor. Protestul era organizat de Grupul „Părinți clujeni solidari cu profesorii”. Aceștia au făcut apel la cei care au copii la școală și la clujeni, în general, să se alăture acestui protest având în vedere că Guvernul României tratează cu superficialitate și lipsă de respect nemulțumirile cadrelor didactice. Părinții și-au retras cererea de protest, pentru a face loc profesorilor, dar se vor alătura acestora.

”Am văzut o susținere reală din partea părinților clujeni care doresc să fie alături de noi și pe această cale le mulțumim fiindcă sigur, pe lângă inconvenientul acesta că am suspendat noi toate activitățile din școală, ne-au înțeles. Ne-au promis că vor fi alături de noi și ne vor sprijini”, a mai spus Lucia Cojocaru.

Vedeți AICI ce conține MEMORANDUMUL făcut public azi de guvernați: Memorandum_crestere_salariala_Educatie

banner