Numărul de cazuri de coronavirus din Israel au crescut cu 40%, după testarea în masă a populaţiei

0

Cazurile de COVID-19 din Israel au crescut cu 40% în ultimele 24 de ore, după ce autoritățile au decis testatea în masă a populației. Numărul de infectați confirmați a ajuns la 427, informează Agerpres.

Cinci dintre cei 427 de pacienţi – în creştere de la 304 raportaţi marţi dimineaţă – sunt într-o stare critică, a precizat Ministerul Sănătăţii din Israel.

După ce le-a cerut israelienilor să rămână la domiciliu şi a aprobat monitorizarea cibernetică a cazurilor de COVID-19, pentru a reduce riscurile de infecţie, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că cel puţin 3.000 teste pentru depistarea noului coronavirus vor fi efectuate zilnic.

Netanyahu a spus că se așteaptă ca în fiecare zi să fie făcute între 3.000 și 5.000 de teste, potrivit Digi24, și a comparat Israelul în această privință cu Coreea de Sud, țară care testează cam 15.000 de oameni pe zi, la o populație de circa cinci ori mai mare decât cea a Israelului.

„Vom ajunge într-o situaţie în care sunt multe sute de pacienţi noi în fiecare zi, ba chiar posibil mai mulţi”, a declarat Moshe Bar Siman-Tov, directorul general al Ministerului Sănătăţii pentru Radioul Armatei Israelului.

Mai jos puteți vedea o hartă LIVE a evoluției infectării cu COVID-19, la nivel mondial.


banner