Numărul joburilor remote este în continuă scădere – Ce spun specialiștii despre această tendință

0

Prima jumătate a anului, a debutat în domeniul angajărilor, cu nu mai puțin de 160.000 de joburi noi și 4,4 milioane de aplicări. Spre deosebire de anul trecut, există o tendință descrescătoare a intenției angajatorilor de a recruta pentru poziții remote. Astfel, de la începutul anului au fost oferite aproape 10.000 de joburi remote, cu 7.000 mai putine față de anul precedent. 

Cele mai multe aplicări au fost direcționate către anunțurile angajatorilor din domeniul de retail. Urmează serviciile, sectorul de call center, IT,  telecom, financiar bancar, turism și industria alimentară. În scădere față de 2022 se regăsesc și joburile din străinătate ( cu 2%), însă, există un trend crescător față de dorința angajaților de a decide singuri de unde vor să lucreze.

“Comparativ cu anul trecut, rămâne identic procentul aferent aplicărilor pentru oportunitățile din afara țării, însă crește cel pentru remote și scade cel pentru joburile care necesită prezența permanentă la birou. În plus, vedem ceva mai multă efervescență la nivel general în ceea ce privește aplicările. Avem aproximativ 900.000 de aplicări în fiecare lună, în creștere cu aproape 10% față de anul trecut. Și numărul de candidați noi din platformă a avut o evoluție de 17% în această perioadă comparativ cu prima jumătate de an din 2022”, spune Bogdan Badea, directorul eJobs România.

O altă tendință importantă pentru această primă jumătate de an este legată de
creșterea numărului de joburi care au salariul afișat în anunțul de angajare. Dacă în
primul semestru al anului trecut sub 30% din joburile postate aveau salariul publicat în
anunțul de angajare, anul acesta, procentul a urcat la aproape 40%.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Studiu: Cât durează recrutarea unui specialist

Clujul, pe locul al doilea în topul câștigului salarial mediu, în România

Emil Boc, către robotul inteligent Pepper: Să nu îmi iei job-ul!

banner