Obligatoriu: Toate taximetrele din Cluj vor fi dotate cu POS-uri din 31 martie

0

Clujul devine primul oraș mare din România în care taximetriștii sunt obligați să își doteze mașinile cu POS-uri, în așa fel încât clienții lor să poată face plata cu cardul. Măsura a fost luată de Consiliul Local și intră în vigoare din 31 martie. Reprezentanții Asociației Taximetriștilor din Cluj susțin această măsură.

Clujenii vor putea plăti, de la sfârșitul acestei luni, cursele de taxi cu cardul. În data de 31 martie, intră în vigoare o hotărâre de Consiliu Local prin care fiecare taximetru va trebui să fie dotat cu un POS. Deja, sunt sute de mașini din cele 2.500 de automobile care au autorizație de taxi care au fost dotate cu POS-uri. La Cluj, au apărut și companii care produc hardware și care au început să livreze astfel de POS-uri pentru taximetre. Măsura luată de Consiliul Local este sprijinită și de taximetriști.

Unul dintre liderii taximetriștilor clujeni a declarat că sunt multe cazuri în care clienții i-au cerut să oprească la un bancomat, pentru că nu aveau bani lichizi la ei. De asemenea, taximetriștii sunt de părere că este benefic faptul că nu vor mai pune fizic mâna pe bani, în această perioadă de pandemie.

Măsura luată de consilierii locali nu face decât să întărească tendința de a renunța la plățile în numerar. Mulți taximetriști și-au instalat deja aplicații precum GoCab, care le permit clienților să facă plăți electronice, la fel ca și alte aplicații precum Uber, Bolt sau FreeNow, care sunt folosite de cei care fac ocazional transport de persoane. Instalarea de POS-uri și de aplicații mobile nu este singura măsură care vizează modernizarea taximetriei la Cluj. De anul viitor, taximetrele vor trebui să respecte standardele de poluare Euro 5, iar taximetrele electrice vor fi privilegiate, prin acordarea de autorizații suplimentare și prin rezervarea unor standuri speciale, chiar în centrul orașului.

banner