OMS: Șansa de a scăpa de infecția cu COVID este de 1 la 200

0

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în întreaga lume a depășit 30 de milioane, conform cifrelor Universității americane Johns Hopkins, citate de BBC. Peste 940.000 de persoane au murit de Covid-19 de la începutul epidemiei, la finele anului trecut, în China. Națiunile cele mai afectate sunt SUA, India și Brazilia, dar există o creștere a numărului de infecții în toată Europa.

Oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”. Zonele cu cele mai multe astfel de cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.

Multe țări din emisfera nordică se pregătesc acum pentru un al doilea val al pandemiei, pe măsură ce se apropie iarna.

Africa a înregistrat peste un milion de cazuri confirmate, deși nu se cunoaște adevărata amploare a pandemiei pe continent. Ratele de testare sunt scăzute, ceea ce ar putea denatura cifrele oficiale.

SUA rămâne de departe țara cea mai grav afectată din punct de vedere al numărului, cu peste 6,6 milioane de infecții confirmate și peste 197.000 de decese.

Brazilia a înregistrat peste 4,4 milioane de cazuri confirmate, cu peste 134.000 de decese – al doilea cel mai mare număr de decese după SUA.

VEZI care este situația la zi a îmbolnăvirilor în România AICI.