Parc științific experimental de energii regenerabile, la Cluj

0

Clujul va avea un parc științific experimental din domeniul energiei regenerabile. Acest parc va fi amplasat pe Dealul Lombului și va fi finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este realizat de Transilvania Energy Cluster, o asociație în care intră companii, universități, institute de cercetare și autorități locale. Parcul științific experimental va fi dedicat studiului producerii și stocării energiei regenerabile.

Proiectul va fi realizat în cadrul Cluj Innovation Park, deținut de Primăria Cluj-Napoca, pe o suprafață de 2,2 hectare. Vor fi amplasate diferite tipuri de panouri fotovoltaice, precum și o eoliană. Proiectul va permite compararea științifică a diferitelor moduri de producere a energiei verzi, spune directorul executiv al Transilvania Energy Cluster, Alexandra Stoica.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, va fi creat un laborator științific destinat cercetării diferitelor tipuri de stocare a energiei regenerabile, mai afirmă Alexandra Stoica.

Proiectul se află în faza de licitație. Amenajarea parcului științific experimental ar urma să se încheie până în august 2021.

banner