Primăria Cluj cheamă la judecată firma care a proiectat Podul Porțelanului

0

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat la Via Cluj TV, în emisiunea lui Raul Chiș, că Primăria Cluj va acționa în instanță firma care a proiectat Podul Porțelanului, după ce un filon de sare neidentificat de studioul geologic a întârziat cu peste un an finalizarea lucrărilor.

„În cazul Podului Porțelanului, dacă cei care au făcut studiile geologice ar fi făcut niște studii geologice serioase, ar fi putut identifica acel zăcământ de sare.

Noi o să mergem instanță pentru recuperarea prejudiciului de la proiectant (…).

Vom avea la final, după o nouă expertiză, după ce vom avea o nouă soluție, ce înseamnă soluția aceasta, dacă generează costuri suplimentare, cine își asumă întârzierea de un an, pentru că de mai bine de un an trebuia să fie gata Podul Porțelanului. Dacă soluția tehnică era una corespunzătoare, nu am fi avut aceste întârzieri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Viceprimarul dan Tarcea a spus că Primăria face acum un nou studiu de fezabilitate, cu un alt proiectant. „Va exista o nouă componentă de proiectare, o nouă licitație de execuție. Obiectivul pietonal realizat deja este funcțional
iar în rest licitația va fi pe o continuare de lucrări pe noua soluție”, a spus Dan Tarcea.

Noul pod ar urma să aibă 62 m și va asigura circulația pe două benzi. Trotuarele sunt de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Este prevăzută și o pistă de biciclete.

Lucrările de modernizare au început în aprilie 2019 și trebuiau finalizate în mai 2020. Valoarea contractului depășește 7 milioane de lei.

Lucrările de proiectare au fost realizate de VCE Vienna Consulting Engineering.

Până acum, lățimea părții carosabile a fost 4 m, cu doar un singur fir de circulație.

banner