Plaja urbană din Grigorescu, redeschisă – 3.000 mp de plajă amenajată

0

Clujenii se pot bucura din nou de plaja urbană Grigorescu, după ce 3.000 mp de nisip au fost curățați și amenajați. Nisipul a fost nivelat și pregătit pentru cei care doresc să facă plajă sau să se răcorească pe malul Someșului.

Viceprimarul Dan Tarcea a subliniat importanța acestui proiect, menționând că “Plaja urbană Grigorescu face parte din proiectul amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, realizat cu fonduri europene și bazat pe un concurs internațional de soluții de arhitectură. Această plajă, loc de tradiție pentru clujenii de zeci de ani, a fost redată comunității ca spațiu pentru recreere și socializare”.

Proiectul de reamenajare urmărește să transforme malurile Someșului într-o zonă vibrantă și atractivă pentru locuitorii orașului, oferind diverse facilități pentru relaxare și activități recreative.

Noua plajă urbană Grigorescu oferă o oază de relaxare în mijlocul orașului, unde clujenii pot petrece timpul liber, socializa și se pot bucura de soare și apă. Cu un nisip fin și bine întreținut, plaja este pregătită pentru a găzdui familii, tineri și orice persoană în căutare de recreere și răcorire în zilele călduroase.

Redeschiderea plajei Grigorescu reprezintă un pas important în revitalizarea urbană a Clujului și aduce multiple beneficii comunității. Aceasta nu doar că îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor, dar și promovează un stil de viață activ și sănătos.

În plus, proiectul de reamenajare a malurilor Someșului contribuie la crearea unui mediu urban prietenos și accesibil pentru toți cetățenii, accentuând importanța spațiilor verzi și a zonelor de agrement în orașe.

banner