Polaris, primul spital privat preluat de o autoritate publică pentru pacienții cu coronavirus

0

Primul spital privat din România a fost preluat de o autoritate publică, la Cluj. Este vorba de Spitalul Polaris, care va fi transformat de autoritățile județene într-o unitate sanitară destinată tratamentului pacienților cu coronavirus. Polaris era cel mai mare spital privat de recuperare din regiune.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a decis să preia azi spitalul privat Polaris, situat în satul Suceagu, comuna Baciu, la o distanță de aproximativ 15 kilometri depărtare de Cluj-Napoca. Este vorba de administrarea spitalului, pentru că proprietatea va rămâne investitorilor care au construit unitatea medicală.

Spitalul va fi transformat, pe cheltuiala Consiliului Județean, într-o unitate medicală destinată tratării pacienților infectați cu coronavirus. Unitatea medicală poate trata simultan, potrivit calculelor specialiștilor, 180 de pacienți. Este vorba de una dintre cele mai moderne unități medicale din România.

Până acum, toți pacienții care sufereau de coronavirus erau tratați la Spitalul de Boli Infecțioase, o unitate medicală de tip monobloc, construită în perioada comunistă. De asemenea, autoritățile județene au decis să transforme și Clinica Medicală I, din cadrul Spitalului Județean de Urgență, în unitate dedicată pacienților care suferă de coronavirus. Clinica Medicală I funcționează într-o clădire ridicată pe vremea Imperiului Austro-Ungar, în secolul al XIX-lea. În paralel, autoritățile continuă eforturile de a cumpăra aparate și teste pentru depistarea coronavirusului, astfel încât, la Cluj, să poată fi procesate în curând aproximativ 1.000 de probe pe zi.

De asemenea, hotelul Univers T, care aparține Consiliului Județean, a fost transformat în centru de carantină pentru cei care sunt suspectați de infectare cu coronavirus. În perioada următoare, ar putea fi transformate în astfel de centre și mai multe tabere școlare.

banner