Poți să faci bani din flori, în pandemie? Vezi ce spune Ioana Molnar de la Magnolia

1

Unul dintre cele mai mari lanțuri de florării din România, Magnolia, a terminat anul pandemic 2021 cu o creștere de 20-30%, spune managerul și co-proprietarul Ioana Molnar. Magazinul online deschis încă din 2001 a ajutat foarte mult vânzările acestui lanț de florării, într-o perioadă în care mulți au preferat această variantă de comerț, din motiv de pandemie.

Lanțul de florării condus de la Cluj (compania e înregistrată în Bistrița) a fost prima florărie din România care și-a deschis magazin online, pe vremea cănd acestea nu erau la modă.

“Ne-am deschis magazinul online în 2001, pe când primeam o comandă o dată la o săptămână sau două săptămâni și chiar îl întrebam pe soțul meu oare de ce. Lucrăm pe segmentul acela, când noi, în florării, avem sute de bonuri într-o zi și nu am înțeles la vremea aceea nici eu prea bine și nici clienții noștri și nici partenerii noștri de afaceri. Dar iată că o viziune corectă și studiată chiar poate să aducă venituri și ne scoate dintr-o criză care chiar a fost un pericol pentru multe alte business-uri”, a explicat Ioana Molnar.

Perisabilitatea florilor, un factor calculat

“Trandafirii trăiesc între șapte și 14 zile. Sunt trandafiri care merg până la 21 de zile. (…) Întotdeauna avem grijă ca florile să fie de maximă calitate. Aducem calitatea întâi, adică e cea mai bună de pe piață. Cumpărăm trandafiri studiați. Freziile, de exemplu, le alegem în funcție de număr de boboci și orhideea la fel. (…) De obicei, un manager bun își ține pierderile și reducerile undeva la sub %10. Cam asta este procentul de pierdere. Este o afacere grea, este foarte frumoasă, dar este greu. De aceea nu vedem florării, așa, la tot pasul sau nu vedem florării care să reziste în timp”, a mai spus în emisiunea Business cafe Ioana Molnar.

Producătorii români de flori, dezavantajați de climă

Olanda este țara din care sunt aduse cele mai multe flori care se găsec pe piața romnească. Mai sunt aduse flori și din America de Sud, Italia sau Africa. Dar de ce nu și flori de la noi?

“Nouă ne-ar plăcea să avem mai multe ocazii de a cumpăra de pe piața noastră. Din păcate, clima României aduce foarte mari costuri cu ea în producția de flori. Ca atare, prea puțin putem să cumpărăm de aici, pentru că sunt sezoanele calde scurte, în rest este de investit mult în căldură lumină și așa mai departe. Dar ce reușim să luam? S-au dezvoltat frumos niște producători de tuberoze și gladiole, iar acum ne uităm și după bujori, dar este mai greu. Deci da! Ce putem să cumpărăm de pe piața națională. Ne place să încurajăm producătorii locali”, a declarat managerul Magnolia.

Aranjament de 1001 trandafiri

Una dintre cele mai speciale livrări e flori făcute de Magnolia anul trecut a implicat…trandafiri. Nu, unul, nu trei, nu cinci, nici măcar șapte, ci un buchet de 1001 trandafiri. Au mai fost livrate, de-a lungul timpului, buchete create de floriștii Magnolia și în avion sau și pe plajă.

“Întotdeauna încercăm să explicăm clientului nostru că buchetul nu neapărat este pentru el, ci pentru destinatar. Așa că dacă eu merg să cumpăr un buchet, dacă mie îmi plac trandafirii, nu e neapărat relevant, pentru că dacă doamnei doctor căreia îi dă un buchet i plac bujorii, atunci trebuie să-i duc bujori. Încercăm să creăm ceva în funcție de personalitatea destinatarului și în funcție de aprecierile lui”, a mai spus Ioana Molnar.

Cu un pas în afara țării

Ca plan de viitor, lanțul de florării Magnolia dorește să se extindă și în afara Româniai. Se poate spune că prezența acestei companii a fost simțită și în exterior printr-un serviciu special pe care aceasta îl oferă, livrarea de flori în străinătate, oriune în lume. Acest lucru a fost și un diferențiator al companiei în lumea florarilor, mai spune Ioana Molnar. Acest serviciu este asigurat prin intermediul unei rețele internaționale de florării, din care fac parte și florăriile Magnolia.

Vezi și:

Floriștii români, chemați să lupte cu criza – Apelul Asociației Antreprenorilor din Domeniul Floristic