Prefectul de Cluj: 13 000 din cele 16 000 de cadre medicale din județ s-au înscris pentru a fi vaccinate anti-COVID 19! TU TE VACCINEZI?

0

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a declarat la Via Cluj TV că 13 000 din cele 16 000 de cadre medicale din Cluj s-au înscris pentru a fi vaccinate anti-COVID 19!

Mircea Abrudean a declarat că s-a făcut deja o cartografiere a personalului medical. “Cadrele medicale sunt primele care vor benefica de vaccin.

Din 16 000 de persoane care fac parte din corpul medical la nivelul județului Cluj, 13 000 au optat pentru a fi vaccinate.

Urmează să facă DSP și celelalte instituții abiliate o procedură și o modalitate prin care se va administra acest vaccin și pe urmă intrăm în logica administrării în masă.

Faptul că personalul medical dorește să se vaccineze e un semnal foarte bun pentru restul populației”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Vaccinul nu va fi obligatoriu și va fi gratuit.

Vaccinuri

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie.

Decizia depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID.

UE a încheiat contracte cu 5 producători de vaccinuri anti-COVID, care folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației. Companiile sunt BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Se continuă negocierile cu Moderna și Novavax.

Când ajunge vaccinul în România

Președintele Klaus Iohannis a că România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, cu o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin.

Se așteaptă ca pentru România prima tranșă de vaccin să ajungă în primul trimestru al anului viitor, “în cel mai favorabil scenariu”, după cum afirmă președintele Iohannis.

Șeful statului a spus că toate statele UE vor primi în același timp aceste tranșe când vaccinul va fi disponibil.

În România, primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc iar vaccinarea întregii populații va începe probabil în primăvară.

Poate ai vrea să urmărești:

Prefectul: Există forme tot mai grave ale COVID 19, o agresivitate sporită a virusului! Vom avea lockdown după alegeri?

banner