Prefectul de Cluj, diagnosticat cu COVID 19 alături de soție și băiețelul lor de 9 luni

1

După mai bine de patru luni în prima linie a luptei cu noul coronavirus, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a transmis presei clujene că a fost diagnosticat cu COVID 19. Nu s-a îmbolnăvit doar el, ci și soția sa și băiețelul lor de 9 luni.

Mircea Abrudean a mărturisit cum a aflat că s-a îmbolnăvit:

“In cursul serii de 3 iulie, am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febra, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor.

După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid 19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 4 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

In cursul acestei dimineți (duminică – n.red.) ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.

Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă! Va doresc tuturor multa sănătate și succes in tot ceea ce faceți. Va voi tine la curent cu evoluția situației”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.