Fostul prefect de Cluj a fost numit într-o altă funcție la Guvern: secretar general adjunct

2

Mircea Abrudean, fostul prefect al județului Cluj, s-a retras, miercuri din această funcție și a fost numit secretar general adjunct al Guvernului condus de premierul Florin Cîțu.

„Este o decizie onorantă a premierului Cîțu. Îi mulțumesc pentru încredere, sigur a contat și experiența acumulată în ultimul an și două luni ca prefect al județului Cluj. Este o provocare, o oportunitate din punct de vedere al carierei, din punct de vedere politic. Sunt convins că voi face față rigorilor din administrația centrală, și voi face tot posibilul să sprijin proiectele Clujului din această poziție”, a declarat pentru Ziua de Cluj, Mircea Abrudean.

Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul Florin Cîțu la finalul unei conferințe de presă, organizate la București, la Palatul Victoria. Întrebat de un reporter despre schimbările la nivelul prefecților, premierul Cîțu a spus că: „Nu au fost numiri. La cerere s-a retras prefectul de la Cluj și a fost numit secretar general adjunct în Guvern”.

Atribuțiile de prefect au fost preluate, deocamdată de subprefectul Irina Munteanu, până la numirea oficială în funcție a noului prefect din partea UDMR, avocatul Tasnadi Szilard.

CITEȘTE ȘI

Schimbare de gardă la Prefectură – Ce spune vicepreședintele CJ, Istvan Vakar, despre noul prefect