Prefectul, la Via Cluj TV: ZERO locuri în spitalele COVID-19, se discută din nou cu Spitalul Polaris și Sala Polivalentă

0

Prefectul Tasnádi István Szilárd a declarat la Via Cluj TV că în aceste zile, cu zero locuri în spitalele COVID-19, autoritățile iau din nou în calcul transformarea Sălii Polivalente în centru de spitalizare pentru pacienții cu forme medii ale bolii și au reluat negocierile cu spitalul privat Polaris.

„Nu mai avem niciun pat liber, am dori să colaborăm cu Polaris (…). Ideea este, eventual, să degrevăm alte spitale (de stat -n.red.), de unde putem transfera pacienți non-COVID către Polaris și aici mă refer la pacienți în perioadă post-Covid, la recuperare, boli cronice, astfel încât la spitalele de stat să putem mări capacitatea de paturi COVID, în caz de necesitate.

Chiar dacă situația este critică, noi credem că vom avea câteva zile să stabilim o formulă de decontare pentru Spitalul Polaris. Domnul Moisescu (șeful DSP Cluj – n.red.) și doamna președinte de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj au avut mai multe întâlniri. Și eu mă duc la Spitalul Clinic Județean în cursul zilei de luni să discut cu doamna manager Gherman să vedem dacă găsim o soluție viabilă.

Se analizează și transformarea Sălii Polivalente în spital COVID-19 dar, pentru că nu are dotări, ar putea trata cel mult forme medii”, a declarat Tasnádi István Szilárd.

Prefectul de Cluj speră, însă, să nu ajungem în situația de a avea bolnavi în Sala Polivalentă. Totul depinde de evoluția numărului de cazuri în următoarele zile și săptămâni. „Rata de infectare este în scădere la Cluj: de la peste 8 acum două zile, a scăzut la 7.84 joi și 7.67 vineri”, a spus prefectul Tasnádi István Szilárd.

Prefectul a afirmat că acum ajung la spital persoane în stare mai gravă decât în timpul valului doi, iar perioada de spitalizare este mai lungă.

Aflați din emisiune de ce ajung tot mai târziu bolnavii la spital, ce facilități ar trebui să aibă cei peste 170 000 de clujeni vaccinați și ce măsuri de relaxare vor exista la Cluj de Paști.

banner