Prefectul Mircea Abrudean: Vom avea TRATAMENT cu PLASMĂ și la Cluj PLUS Scenariul cel mai pesimist dupa 15 mai

0

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a primit un echipament pentru tratamentul cu plasmă care urmează să fie pus în funcțiune cât mai curând, a declarat prefectul Mircea Abrudean pentru Via Cluj TV.

Potențialii donatori vor fi selectați pe baza de voluntariat dintre pacienții care au fost internați pentru COVID-19, vindecați și externați.

Plasma recoltată se va administra doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19 prin metoda RT-PCR), cu vârsta de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu acest tratament.

Prefectul spune că din punct de vedere epidemiologic la Cluj lucrurile evoluează lent, dar încă nu ne aflăm pe o pantă descendentă din punct de vedere al numărului de îmbolnăviri.

Vestea bună este că numărul persoanelor vindecate la Cluj este peste media națională, fapt care, spune prefectul, demonstrează profesionalismul personalului medical.

“Schema de tratament care se aplică pacienților COVID 19 este aceeași la nivel național și a fost preluată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj prin ordin al Ministrului Sănătății și se aplică peste tot la fel, deci putem spune că schema de tratament național a plecat de la Cluj”, a declarat Mircea Abrudean.

La Cluj, potivit ultimelor statistici oficiale existente în momentul publicării acestei știri erau internaţi 205 de bolnavi din județul Cluj. 176 au fost vindecaţi şi externaţi. 10 persoane au decedat.

Prefectul de Cluj spune că autoritățile lucrează cu mai multe scenarii după măsurile de relaxare care vor fi aplicate din 15 mai. Scenariul cel mai pesimist este acela în care vor fi folosite și paturile din Sala Polivalentă pentru pacienții diagnosticați cu COVID 19.

“Odată cu această posibilă relaxare ne putem aștepta să crească numărul pacienților pozitivi, sper ca această relaxare să nu fie percepută greșit.

În ultimele zile vedem mai multe persoane care ies În oraș, toți trebuie să înțelegem că în continuare suntem într-o situație dificilă, pandemia nu s-a încheiat”, a mai spus Mircea Abrudean.

banner