Premieră: Consiliul Județean Cluj emite obligațiuni de 76 de milioane de euro

0

Consiliul Județean Cluj a găsit o cale mai puțin obișnuită pentru a-și refinanța o parte din creditele bancare și pentru a finanța noi investiții. Este vorba de emiterea unor obligațiuni, prin intermediul cărora administrația publică vrea să mobilizeze capitaluri private. Aceste obligațiuni oferă posibilitatea plății unor dobânzi mai mici decât cele bancare, precum și respectarea principiului echității sociale.

Consiliul Județean Cluj va emite obligațiuni în valoare de 76 de milioane de euro. Aceste obligațiuni oferă administrației publice posibilitatea de a mobiliza capitaluri private la o dobândă bună, pentru a finanța cu acești bani proiecte publice, spune consultantul Valentin Miron.

Obligațiunile emise de Consiliul Județean vor putea fi cumpărate de jucătorii de pe bursă, spune președintele Consiliului, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj este primul care emite obligațiuni în ultimul deceniu. În urmă cu 12 ani, au emis cu succes astfel de obligațiuni consiliile județene Alba și Hunedoara.


banner