Premieră HBO: House of the Dragon a avut audiență de aproape 10 milioane de spectatori

0

Lansat duminică seara, noua serie Game of Thrones (prequel, acțiunea se petrece cu aproape 200 de ani înainte de cea din prima serie) a atras în SUA o audiență de circa patru ori mai mare decât la premierele obișnuite ale HBO.

Cu 10 milioane de telespectatori în prima seară de la lansare, el este totuși sub audiența de 19, 3 milioane de pe care a avut-o ultimul episod din seria originală. Este totuși cea mai de succes premieră din istoria HBO.

“House of the Dragon” încearcă să reaprindă fenomenul “Game of Thrones”, după trei ani de la finalul primei serii. CNN apreciază că noua serie încearcă, de asemenea, să șteargă “gustul acru” rămas de la finalul Game of Thrones, încheiat cu o reacție în mare parte negativă a fanilor.

Apropierea noului serial a atras după ea şi creşterea cifrelor pentru Game of Thrones în ultimele săptămâni. Disponibil acum în 4K, Game of Thrones a avut în luna august cu 90% mai mulţi spectatori decât în iulie.

Premiera noului serial nu a fost lipsită de probleme. Unii dintre abonaţi, în special cei care folosesc dispozitivele Fire TV pentru streaming, nu au putut urmări în condiţii normale primul episod.