Președintele CJ Cluj cere numirea unei alte persoane în funcția de prefect al județului Cluj – TIȘE AMENINȚĂ CU DEMISIA DIN PNL

0

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că a solicitat azi, 4 februarie 2021, prim-ministrului României, Florin Cîțu și președintelui PNL, Ludovic Orban, numirea unei alte persoane în funcția de Prefect al județului Cluj.

”Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj.
Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de
Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către
cetățenii județului Cluj).

Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj.

Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.
Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei
persoane competente din PNL Cluj.

Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare”, a scris Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj în scrisorile adresate premierului și șefului PNL.

Reamintim că Mircea Abrudean nu mai este prefect al județului Cluj de ieri. Premierul a declarat că: „Nu au fost numiri. La cerere s-a retras prefectul de la Cluj și a fost numit secretar general adjunct în Guvern”.

În locul lui Abrudean a fost propus pentru funcția de prefect avocatul Tasnadi Szilard.

CITEȘTE ȘI:

Fostul prefect de Cluj a fost numit într-o altă funcție la Guvern: secretar general adjunct