Primăria promite 110 hectare de parcuri noi în Cluj-Napoca – Unde va fi amenajată livada urbană

0

Primăria Cluj-Napoca a planificat investiții serioase în amenajarea unor parcuri în oraș, a anunțat directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean. El a declarat că administrația locală va amenaja 110 hectare de parcuri noi, în care vor fi plantați 100.000 de arbori.

Astfel de parcuri vor fi amenajate în toate zonele orașului. Un astfel de parc va fi amenajat în zona școlii Alexandru Vaida Voevod. Amenajarea parcului costă 1,6 milioane de euro. Din acești bani, fondurile europene reprezintă 98 la sută. Parcul va avea dotări moderne, inclusiv bănci cu încărcătoare pentru telefoanele mobile.

Un alt parc va avea 20 de hectare și va fi amenajat pe un teren degradat din zona Bulevardului Muncii. Parcul va avea și o tiroliană peste ravene, care îi va atrage pe pasionații de sporturi extreme. De asemenea, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, parcul va avea o livadă urbană, cu pomi fructiferi. Amenajarea acestui parc va costa 5 milioane de euro, iar 90 la sută din sumă este reprezentată de fondurile europene.

Un alt proiect este reprezentat de Parcul Est. Acesta va fi amenajat ca urmare a unui concurs internațional de soluții. Este o suprafață de 46 de hectare, care va include și oaze de sălbăticie, care au rolul de a proteja biodiversitatea.

Ce alte parcuri vor fi amenajate în Cluj-Napoca și cât vor costa, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Padurean.

banner