Irina-Margareta Nistor, despre Festivalul de Psihanaliză si Film

0

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”, ajuns la a IV-a ediție în Cluj-Napoca, se desfășoară în perioada 20-22 octombrie 2023. Organizatorii anunță o ediție care se va desfășura sub genericul „Despre medici și vise, dar și despre cel mai bun prieten al omului, pe Pământ și în Spațiu”. Irina-Margareta Nistor, directorul festivalului, a venit astăzi în cadrul emsiunii România Via Cluj, pentru a ne spune toate detaliile evenimentului.

Irina-Margareta Nistor: “Aducem puțină lumină în sufletele și ochii noștri, ai tuturor”

Programul evenimentelor, care vor avea loc la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, include: proiecții de film, un spectacol lectură, un cine-concert aparte, o serie de scurtmetraje
și discuții cu specialiști, critici de film, psihanaliști, terapeuți.

Printre proiecțiile de film din cadrul festivalului menționăm “Ghici cine vine la cină”, care atinge subiectul căsătoriei interrasial și “SpellBound – Fascinație”, un film atipic stilului lui Alfred Hitchcock, care explorează secretele ascunse in spatele viselor noastre. Și cei mici se pot bucura de festival, cu proiecția filmului “Câinele interstelar si turbomotanul”, care arată călătoria în era spațială a celor două animale de companie, pentru a-și găsi drumul înapoi acasă.

Invitații speciali ai ediției sunt Irina-Margareta Nistor (cine-interpret și directorul festivalului), Andrea Sabbadini (psihanalist, fondatorul festivalului cu origini londoneze), Vlad Ivanov (actor), alături de alte personalități din domeniul cinematografiei și psihanalizei, printre care se numără: Oana Paveliuc (psiholog), Ilinca Bălaș (psiholog), Ștefan Feldmann (psiholog) și Dragoș Zămosteanu (regizor).

Biletele pot fi achiziționate aici!

Despre Irina-Margareta Nistor

Irina-Margareta Nistor, cunoscută drept critic de film, producător de emisiuni TV și
radio, traducător, selecționer și director artistic la numeroase festivaluri, a adus în România,
în anul 2012, Festivalul de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul”. Pasiunea pentru cinema i-a adus și titlul de „vocea” filmelor din anii 80, odată cu subtitrarea și dublarea a peste 6000 de filme. Pentru viața de film a Irinei-Margareta Nistor, Ilinca Călugăreanu a realizat
documentarul Chuck Norris vs. Communism (2015), fiindu-i dedicat în întregime.

VEZI ȘI:

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film revine la Cluj-Napoca – Află programul

Irina Margareta Nistor: Ce ne spun filmele din ”Epoca de Aur”

Irina Margareta Nistor prezentă la CreativeMornings din iunie, de la Cluj