Primarul la rapel: Emil Boc s-a vaccinat tot cu AstraZeneca

0
Emil Boc la rapel cu AstraZeneca FOTO: Facebook

Primarul Emil Boc a făcut rapelul tot cu vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspiciunilor care persistă asupra acestui tip de vaccin.

“Totul a evoluat normal. Mulțumiri speciale tuturor echipelor medicale care asigură procesul de vaccinare. Este un maraton și la sfârșitul acestuia vom fi cu TOȚII câștigători.

Susțin procesul de vaccinare și consider că pe această cale vom învinge pandemia, iar viața noastră va reveni la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie (sau cât mai aproape de acea normalitate)”, a scris Emil Boc pe Facebook.

220 de tromboze din 34 de milioane de vaccinări la nivel global

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a anunțat în 8 aprilie că România va continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă. Din cauza efectelor secundare, mulți români evită acest vaccin.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, la nivel mondial au fost raportate aproximativ 220 de tromboze din 34 de milioane de vaccinări.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a concluzionat, miercuri, că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare, potrivit digi24.ro.

EMA a anunțat, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect, arată aceeași sursă.

Valeriu Gheorghiță spune că beneficiile vaccinării depășesc riscurile astfel încât Românuia va continua vaccinarea cu toate tipurile de vaccin disponibile.a