Primul spital regional pentru copii va fi ridicat la Cluj – Unde va fi amplasat

0

Primul spital regional pentru copii ridicat după căderea comunismului va fi realizat la Cluj. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. El a afirmat că spitalul va fi construit pe un teren de șapte hectare, care este pus la dispoziția Consiliului Județean de către Primăria Cluj-Napoca, în zona Borhanci. Costurile necesare vor fi suportate de Consiliul Județean.

Noul spital ar urma să aibă 700 de paturi, cât va avea și viitorul Spital Regional de Urgență care va fi construit în zona Florești. Spitalul de copii va fi realizat în sistem monobloc. Pe teren va fi amenajat și un heliport. De asemenea, terenul spitalului va fi legat de strada Borhanci, care urmează să fie lărgită la patru benzi, precum și cu centura rutieră Vâlcele – Apahida, situată la o distanță de 1,4 kilometri de viitoarea unitate medicală. Planurile autorităților mai includ și conectarea cu viitoarea autostradă urbană TransFeleacu, care va f situată la aproximativ 2,4 kilometri distanță de terenul unde va fi ridicat spitalul.

Alin Tișe estimează că în acest an vor fi realizate Planul Urbanistic Zonal și studiul de fezabilitate pentru proiect, iar apoi va ruma licitația. El estimează că noul spital ar putea fi gata în termen de doi ani de la semnarea contractului de execuție. Actual spital de copii are 480 de paturi și 14 secții, răspândite în tot orașul.

banner