Problemele de infertilitate – cauze și variante de tratament

0

Aproximativ 15% din cuplurile de vârstă fertilă din România au o problemă în a concepe. Aceste cifre sunt influențate și de stilul de viață, care determină femeile să conceapă la vârste mai înaintate.

Există studii ale Institutului Național de Statistică care au comparat vârsta medie a mamelor la prima naștere. Înainte de 1989 această vârstă se situa, între 25-28 de ani. După anul 2000, această vârstă a ajuns la 32-34 de ani.

Aflați mai multe despre subiectul infertilității, despre cauze, dar și despre variantele de tratament disponibile în acest moment de la conf. univ. dr. Romeo Micu, șeful Secției de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Regina Maria din Cluj-Napoca, invitat la emisiunea Doctor online, de la Via Cluj TV.

Conf. univ, dr. Romeo Micu a vorbit și despre impactul psihologic asupra cuplurilor cu probleme de fertilitate dar și despre alți factori care influențează concepția, cum ar fi alcoolul sau stresul.

Aflați care sunt pașii pe care cuplurile ar trebui să îi facă în momentul în care nu reușesc să conceapă un copil, dar ce să NU facă, din emisiunea Doctor online.

 

banner