Prof. Vasile Țopa, nou mandat de rector al UTCN: avem trei scenarii pentru începutul anului universitar

0

Noul și totodată vechiul rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este prof. univ. dr. Vasile Țopa. El a fost ales pentru un nou mandat de rector în data de 18 iunie și confirmat, de curând, de Ministerul Educației din România.

Unul dintre capitolele programului său de management, cel legat de digitalizare, a fost pus în aplicare mai repede și mai intens decât era programat, din cauza epidemiei de SARS-COV2.

Acest lucru a însemnat crearea unor platforme digitale care să faciliteze atât comunicarea cu studenții, masteranzii și doctoranzii, cât și procesul de predare și examinare. În plus, datorită lansării platformei de admitere a UTCN, a fost ușurată procedura de admitere la această universitate. Practic, dacă până acum, înscrierile erau posibile doar în limita programului de la secretariat, acum înscrierile se pot face la orice oră din zi și din noapte. ”Chiar acum avem 5.000 de dosare de înscriere deschise”, a precizat rectorul UTCN Vasile Țopa în intervenția de la Via Cluj TV.

Trei scenarii

În ceea ce privește noul an universitar, rectorul UTCN spune că există trei variante de lucru, în funcție de evoluția datelor sanitare.

”Suntem pregătiți pentru mai multe scenarii. Sigur, cel pe care ni l-am dori ar fi cel optimist, în care să reușim să ne vedem cu toții, face-to-face. Dar dacă nu va fi posibil, suntem pregătiți și pentru un scenariu în care să desfășurăm o parte dintre activități în sistem online și sigur, partea aplicativă, partea practică, laboratoarele să le derulăm în sistem normal, față în față, sigur, cu respectarea acelor distanțări care vor fi, mai mult ca sigur, în continuare. Nu vă ascund, există și a treia variantă, dar aș dori să nu fie nevoie să apelăm la aceasta, sigur, e varianta cea mai pesimistă, să fim nevoiți să extindem, din păcate și în alte zone acest lucru (n.red. învățământul digital, la distanță)”, a precizat rectorul Vasile Țopa.

Urmăriți interviul acordat Via Cluj Tv, pentru a afla ce alte planuri are rectorul UTCN, dar și ce fonduri atrage pentru cercetare și pentru întărirea recunoașterii internaționale.

banner