Profesor de sănătate publică: toți vom face coronavirus, dar nu toți la fel

0

”Nu se pune problema dacă ne vom îmbolnăvi sau nu de coronavirus: cu toții o vom face. Cei mai mulți vom fi ok, va fi ca o gripă ușoară peste care vom trece. Ideea este să îi protejăm pe cei care sunt vulnerabili, persoanele peste 60 de ani, cu tulburări cardio-vasculare, diabet, tulburări respiratorii. Ei sunt la risc mare”, a declarat la Via Cluj TV profesorul universitar Răzvan Cherecheș, șeful Departamentului de Sănătate Publică din cadrul UBB Cluj.

Cum anume îi putem proteja pe cei dragi, din categoria vulnerabilă? Amânând momentul în care am putea fi infectați, cât de mult se poate. Profesorul clujean a salutat, în acest context, decizia de a trece cursurile școlilor și universităților online. ”Trebuie să încetăm să mai mergem la cluburi, în baruri, la cinematografe, la mall-uri, la sala de sport, la biserică, inclusiv nunți și înmormântări”, a spus la România Via Cluj prof. Răzvan Cherecheș.

Cât despre atitudinea politicienilor români, profesorul clujean de sănătate publică a declarat că nu a fost o decizie bună întrunire Parlamentului din 12 matie.

”Părerea mea este că a fost o completă iresponsabilitate de a aduna 400 de oameni împreună. Nu am înțeles de ce nu s-a putut face votul electronic”, a mai spus Răzvan Cherecheș.