Experiența cotidiană, materializată în artă – expoziție UAD Cluj-Napoca

0

Studenții Universității de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca organizează, în colaborare cu The Cosmic House, o expoziție care propune materializarea, în lucrări de gravură, a unor sentimente precum haosul mediului urban, monotonia cotidiană sau rutina zilnică. Invitate la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, Ana-Maria Bozdog și Brita Cristea, studente în anul II la UAD, au vorbit atât despre mesajul transmis prin intermediul acestui proiect, cât și despre procesul de organizare a expoziției A.gravat.

“Ne-am gândit cum să includem două teme foarte mari, foarte diferite, într-un singur titlu, care să ne reprezinte pe toți. […] În primul rând, agravat, ceea ce facem noi în această expoziție, lucrările sunt de gravură. Dar, în același timp, subiectul fiind orașul imposibil, vorbim despre o arhivă, de ceva personal, este și o stare agravată, de exemplu, la oraș. […] Este un proces foarte lung de lucru, gravurile nu se fac foarte repede”, a explicat Ana-Maria Bozdog.

24 de artiști vor expune aproximativ 120 de lucrări

În cadrul expoziției, 24 de studenți UAD vor expune lucrările de gravură pe care le-au realizat. Numărul acestora este de, aproximativ, 120.

“Colaborarea a început de la spațiul pe care ni l-au pus la dispoziție, galeria pe care o au, însă nu este doar atât. A fost o persoană din partea The Cosmic House care ne-a ajutat foarte mult, doamna Gilda Ghinoiu, care ne-a oferit sfaturi, ne-a ajutat în ceea ce privește conceptul general, când am făcut selecția. […] Și profesorii de la departamentele noastre au fost tot acolo, lângă noi”, a precizat Brita Cristea.

Expoziția va fi organizată în incinta galeriei din str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 106 și va putea fi vizitată de către public, în perioada 24 iunie-3 iulie, doar pe baza unei programări efectuate, cu o zi înainte, la adresa respectivă.

Vernisajul acesteia va avea loc vineri, 24 iunie, de la ora 18:00 și este deschis tuturor celor care vor să vadă rezultatul muncii tinerilor artiști.

VEZI ȘI:

Amintiri definitorii ale vieții artistului, exprimate prin artă – vernisaj la Cluj

Expo Maraton UAD – unde poți vedea lucrările artiștilor

Expoziție de benzi desenate, dedicată responsabilității civice, la Cluj-Napoca