Profesorul Șerban Agachi, românul care luptă împotriva coronavirusului în Botswana

0

Fostul prorector al Universității Babeș-Bolyai, profesorul Șerban Agachi, este implicat în ajutorarea celor care luptă împotriva pandemiei de coronavirus din Africa. În prezent profesor la o universitate tehnică din Botswana, profesorul Șerban Agachi și membrii echipei sale au fabricat până acum peste 50 de tone de săpun lichid și mii de bucăți de săpun solid, care au fost donate săracilor. Profesorul clujean spune că Botswana a luat măsuri foarte eficiente împotriva răspândirii coronavirusului și înregistrează în prezent aproximativ 30 de îmbolnăviri și un singur deces.

Profesorul Șerban Agachi este expert al Organizației Națiunilor Unite și, după ce s-a retras din conducerea Universității Babeș-Bolyai, a fost implicat în mai multe proiecte internaționale care vizează reforma învățământului universitar. A predat la universități din Republica Moldova, din Irak și din Kazahstan, iar acum este profesor la o universitate tehnică din Botswana, care se numără printre cele mai bine cotate instituții de învățământ superior de pe acel continent. Declanșarea pandemiei de coronavirus l-a surprins în Botswana, țară care se remarcă prin eficiența luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Membrii comunității academice de la Botswana International University of Science and Technology s-au implicat activ în sprijinirea celor care luptă împotriva coronavirusului, mai spune profesorul Șerban Agachi.

Și în Botswana au existat profitori ai pandemiei. Pentru că Guvernul a interzis activitatea magazinelor de băuturi alcoolice, au existat persoane care și-au făcut din timp stocuri de câte 30.000 de doze de bere, iar apoi le-au vândut la suprapreț.

banner