Profesorul Walter Block, la Via Cluj TV: Ne confruntăm cu intervenționismul pandemic

0

Renumitul profesor de economie Walter Block este invitatul unui eveniment organizat de Academeya, în parteneriat cu Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, cu Universitatea Româno-Americană, cu Institutul de Economie Mondială, cu Juridice.ro și cu Via Cluj TV. Tema evenimentului este intervenționismul pandemic sau modul în care viețile noastre sunt afectate de deciziile autorităților luate în această perioadă. 

Walter Block este una dintre cele mai puternice voci economice ale liberalismului autentic, apărător al piețelor libere și libertarianismului și cel mai prolific dintre economiștii „austrieci” contemporani. Block este profesor emerit de economie in cadrul A. Butt School of Business la Loyola University New Orleans și membru al Institutului Mises din Alabama, SUA.

Anul acesta s-a alăturat ca membru în boardul Asociației Academeya. A obținut doctoratul în economie la Columbia University în 1972. A predat la Rutgers, SUNY Stony Brook, Baruch CUNY, Holy Cross și la Universitatea din Arkansas Central. Este autor a peste 500 de articole în reviste științifice, zeci de cărți în mii de ediții.

Ține prelegeri ca profesor invitat în universități, susține seminarii în întreaga lume și apare în mod regulat la emisiuni de televiziune și radio.