Prognoză meteo: Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată – Vezi care sunt zonele vizate

0

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate și vijelii valabilă de astăzi, ora 12:00 și până mâine, ora 12:00.

În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.

De asemenea, meteorologii au transmis și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de astăzi, ora 10:30, până joi, ora 12:00.

Astfel, în intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp.