Program prelungit, acces gratuit și program special de activități la Muzeul Goga de la Ciucea, de Noaptea Muzeelor la Sate

0

Muzeul Memorial “Octavian Goga  din Ciucea își deschide porțile sâmbătă, 2 septembrie cu ocazia “Nopții Muzeelor la Sate”, eveniment coordonat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România. 

Evenimentul cu titlul “EVOCAREA SATULUI ROMÂNESC ÎN POEZIA LUI OCTAVIAN GOGA” se va desfășura între orele 17.00 – 22.00. Muzeul oferă în ziua respectivă un program prelungit de vizitareacces gratuit și program special de activități. 

În cadrul Nocturnei Muzeale Rurale vizitatorii se vor familiariza cu datinile locale, lăsându-se fascinați de interpretarea cântecelor și dansurilor populare locale de către Grupul de datini și tradiții ai sătenilor din comuna Negreni (coordonat de către prof. Florina Varadi și preotul Marian Văcariu).  

Vizitatorii muzeului vor putea vedea cele șapte expoziții din Colecția O. Goga, organizate cu acest prilej: 

  1. expoziția de port popular local; 
  2. expoziția de obiecte de uz gospodăresc din gospodăria țărănească; 
  3. expoziția de habane; 
  4. expoziția de iconografie pe sticlă;
  5. expoziția de artă plastică “Splendori autumnale”; 
  6. expoziția de planșe și albume cu țesături, costume, covoare, incrustări în lemn; 
  7. expoziția de carte religioasă veche. 

În cadrul programului educativ pentru copii și tineri din localitate, elevii școlii gimnaziale «O. Goga» (Ciucea) vor recita poezii din opera lui O. Goga dedicate satului românesc. 

Membrii Cenaclului literar-artistic “Octavian Goga” și ai Grupului literar “Sublim” vor susține un recital de poezie și proză, atât din creațiile proprii, cât și din paginile revistei “Sublim”. 

Membrii Grupului vocal bărbătesc «Craii Măgurii» (s. Bucea) vor interpreta melodii patriotice și populare, iar Adina Haș, acompaniată de către acordeonistul Cristian Haș – câteva doine și melodii populare. 

banner