Protest al profesorilor de educație fizică din Cluj: Am ajuns din materie de Bac, o disciplină nesemnificativă

0

Peste 300 de profesori de educație fizică din județul Cluj au semnat un memoriu adresat Ministerului Educației Naționale. Ei sunt nemulțumiți de propunerea înlocuirii notelor pentru această disciplină cu calificative. Profesorii de educație fizică spun că această materie își va pierde importanța, iar elevii își vor pierde interesul pentru sport, chiar și pentru cel de performanță.

”În această săptămână a avut loc o consfătuire a profesorilor de educație fizică din Cluj. Toți suntem nemulțumiți de proiectul Legii Educației, în ceea ce privește propunerea înlocuirii notelor cu calificative. Vom ajunge o materie nesemnificativă, elevii își vor pierde interesul pentru educație fizică, ba chiar va fi afectat și sportul de performanță”, a precizat Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, la rândul său profesoară de educație fizică.

Lucia Cojocaru a mai declarat că educația fizică a ajuns din materie de Bacalaureat, o disciplină neimportantă, care va fi tratată ca atare și de elevi.

Sindicatul clujean ține lista deschisă pentru a mai strânge semnături de la cadrele didactice nemulțumite de această schimbare. Apoi, memoriul va fi trimis ministrului Educației.

În acest moment, elevii de gimnaziu au două ore de educație fizică pe săptămână, în timp ce la liceu este o singură oră de educație fizică pe săptămână.

banner