Protest al profesorilor: NU centrelor de vaccinare în sălile de sport ale școlilor

0

Profesorii de sport sunt nemulțumiți de organizarea centrelor de vaccinare în sălile de sport din 11 școli din oraș. Liderul SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat la Via Cluj TV că puteau fi alese spații mai adecvate pentru vaccinarea populației, care să nu îi pună în pericol pe elevi, în varianta în care se vor întoarce la școală în semestrul al II-lea. Un astfel de exemplu ar fi fost cantinele școlare (nefolosite în acest moment) sau spațiul de la Expo Transilvania, a mai spus liderul sindical.

”În luna decembrie, la nivelul Federației Sindicatelor din Învățământ, colegii au semnalat că ar fi un pericol ca aceste centre de vaccinare să se facă în sălile de sport. Deja atunci am avut un punct de vedere cam toți colegii și am fost indignați, pentru că nu este normal ca populația școlară să se intersecteze cu acest centru de vaccinare.

Doi: sala de sport este pentru activități sportive. Trei: Am avut semnale din teritoriu și mai ales de la colegii mei care desfășoară activități de performanță – nu pot să își desfășoare antrenamentele, competițiile sportive care sunt deja în sălile respective omologate, nu mai au unde să își desfășoare activitatea.

Mă doare sufletul, mai ales că și eu sunt de specialitate și sunt la fel de indignată ca și colegii mei. Cred că se puteau găsi alte soluții sau alte locații în care să se desfășoare această vaccinare”, a declarat la Via Cluj TV liderul sindical Lucia Cojocaru.

Răspunsul primit de sindicaliștii din educație a fost că nu depinde de Ministerul Educației și că pe plan local Comitetul pentru Situații de Urgență și Direcțiile de Sănătate Publică stabilesc unde se află aceste centre de vaccinare.

Alternative viabile: cantinele școlare sau Expo Transilvania

”Trebuie să ne gândim că va fi ca un ambulatoriu, ca o spitalizare de zi. Poate acea persoană, când se vaccinează, Doamne ferește, i se face rău, trebuie să stea mai mult, are alte reacții, trebuie să fie amenajat. (…) Vine o doamnă cu tocuri pe podeaua care este pentru sport…NU cred că este adecvat spațiul respectiv pentru acest centru de vaccinare. Credem noi că trebuie fie ceva izolat, adică foarte bine conceput, ca să nu se intersecteze cu populația școlară. De ce nu le-au făcut în cantinele școlare? Pentru că nu sunt populate, în acest moment de elevi”, a mai spus Lucia Cojocaru.

În Cluj două școli au reclamat organizarea centrelor de vaccinare în interiorul sălilor de sport. În cazul Liceului Sportiv, pentru că nu puteau să ăși desfășoare activitatea, s-a renunțat la acest centru.
”Mai este în discuție Școala ”Ion Creangă”, unde la fel avem colegii care au campionatele de handbal și nu își pot desfășura aceste activități”, a declarat liderul sindical.

CITEȘTE ȘI:

Lucia Cojocaru: Un sfert din cadrele didactice din Cluj au făcut COVID

banner