Protest spontan la una dintre companiile fanion ale Clujului

0

Protest spontan la una dintre companiile fanion ale Clujului: angajații Imprimeriei Ardealul s-au strâns pentru a împiedica accesul în tipografie a membrilor unei comisii care a fost trimisă să închidă intreprinderea. Imprimeria Ardealul este sucursala locală a Companiei Coresi, care aparține Ministerului Culturii. Protestatarii consideră că tentativa de închidere a imprimeriei clujene este un abuz comis pe ultima sută de metri a mandatului actualei conduceri. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a convocat deja Adunarea Generală a Acționarilor care îl va schimba din funcție pe administratorul special, cel care dorește să oprească activitatea tipografiei clujene.

Angajații afirmă că imprimeria clujeană este pe profit, că nu are nici o datorie și că tentativa de închidere a tipografiei este justificată doar de interese imobiliare.

Compania Națională a Imprimeriilor Coresi are trei sucursale în București, Cluj și Oradea. Compania este în insolvență. Ea are un patrimoniu evaluat la 60 de milioane de euro, iar datoriile sale sunt de 12 la sută din această sumă. Reprezentanții Ministerului Culturii spun că doresc redresarea companiei, nu închiderea ei.