Rata incidenței COVID-19, în creștere continuă la Cluj SPITALELE mai preiau doar CAZURILE GRAVE

0

Rata incidentei cumulative COVID-19 la Cluj-Napoca este de 6.57 (de la 6.39, ieri) iar spitalele sunt pline ochi de pacienți astfel încât triajul se face prin fața blocurilor de către echipajele de pe ambulanțe.

A face acum COVID 19 devine problematic la Cluj-Napoca pentru cei care, în mod normal, au nevoie de internare.

Surse medicale au declarat pentru Via Cluj TV că personalul de pe ambulanțe mai transportă la spitale doar cazurile grave: dispnee severa (de regulă saturație oxigen în sânge sub 80%) sau/și pneumonie bilaterală și extinsă. Timpul de așteptare pentru cei care cheamă ambulanța poate fi și de 3-4 ore pentru că nu sunt suficiente mașini raportate la necesar.

Ceilalți bolnavi, chiar și cei cu pneumonie și probleme respiratorii, se tratează singuri acasă, situație relativ riscantă pentru că evoluția bolii este deseori surprinzătoare.

Confruntate cu avalanșa de pacienți din spitale, autoritățile pregătesc noi restricții. CNSU va fi convocat joi și va decide dacă aprobă sau nu propuneri de genul celor menționate de sursele Digi24.ro și care vizează weekendurile – “magazine închise la ora 16.00” sau “circulația restricționată după 20.00”.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 388 la Cluj.

Vestea bună e că s-au vaccinat aproape 2900 de clujeni în ultimele 24 de ore (peste 131 000 de persoane în total, de la începutul campaniei de imunizare).

De ieri până azi, au fost raportate din păcate 137 de decese la nivel național și 5 la Cluj. 1.351 de pacienți sunt internați la ATI în toată țara, 82 la noi tot pe terapie intensivă.

Rata incidentei cumulative COVID-19 la Cluj-Napoca este de 6.57 (6.39 ieri).

Prefectul de Cluj a declarat miercuri că nu se impune pentru moment măsura carantinării: “Ne bazăm în momentul de față pe opiniile specialiștilor noștri și nu se impune în momentul de față carantinarea. După cum am mai spus, nu rata de infectare este singurul element care poate duce la carantinare”, a afirmat Tasnádi István Szilárd.