Rata incidenței Covid 19 la mia de locuitori a sărit de 1,5 la Cluj-Napoca! URMEAZĂ NOI RESTRICȚII

0

Rata incidenței Covid 19 la mia de locuitori a sărit de 1,5 la Cluj-Napoca, a informat în urmă cu puțin timp prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. 117 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj în ultimele 24 de ore.

„1,54 e rata incidentei pe Cluj-Napoca. Mâine (vineri – n.red.) vom avea ședință CJSU. Aștept analiza DSP și propunerile de măsuri”, a declarat Mircea Abrudean.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate aplica măsuri restrictive dure, cum ar fi interzicerea nunților și a botezurilor, închiderea activității restaurantelor în interior și revenirea, unde este posibil, la telemuncă. Astfel de măsuri au temei legal, pot fi adoptate de comitetele județene și sunt chiar recomandate de secretarul de stat Raed Arafat.

„Am spus-o și zilele trecute. Daca depășim rata incidentei de 1,5 la mie luam in calcul toate măsurile necesare. Când va fi cazul vom comunica măsurile, așa cum am făcut de fiecare dată”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

„În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

banner