Record: 70 la sută din bugetul comunei Feleacu, alocat pentru investiții

0

Comuna Feleacu deține un record inedit: 70 la sută din bugetul comunei este alocat pentru investiții. Este cel mai mare procent dintr-un buget al unei comunități locale din Transilvania alocat în acest scop.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a declarat, în cadrul conferinței Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV, faptul că acest lucru a fost posibil pentru că administrația locală a reușit să atragă finanțări nerambursabile importante, atât de la bugetul Uniunii Europene, cât și din bugetul de stat.

Primarul Gabriel Costea a adăugat faptul că eforturile autorităților locale vizează transformarea Feleacului într-o comunitate smart. De aceea, vor exista investiții publice în producerea de energie regenerabilă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, în continuarea digitalizării administrației publice locale sau pentru construirea unei infrastructuri pentru mașini electrice.

În prezent, mai mult de 70 la sută din iluminatul public din Feleacu este realizat cu ajutorul sistemelor LED, iar în viitor, întreg sistemul de iluminat public din comună urmează să fie realizat cu corpuri LED.