Reducerea numărului de elevi în clase – nu avem suficiente cadre didactice!

0

Propunerea de a începe anul școlar în sistem hibrid (o treime dintre elevi în clase și două treimi online) este privită cu reținere de cadrele didactice.

”Opim ar fi ca toți elevii să vină la școală, mai ales în clasele primare. Pentru acești elevi este foarte important acel contact cu învățătoarea, acel contact cu școala, să aibă acea chemare pentru școală. Fiindcă acasă, la 6-7 ani nu are disciplina necesară”, a declarat Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, invitată la România via Cluj.

În ceea ce privește propunerea de a reduce numărul de elevi dintr-o clasă, intervin probleme logistice, spune liderul sindical. ”Nu avem suficiente cadre didactice. Din păcate, nu s-a gândit această problemă din partea Ministerului Educației sau, chiar dacă s-a gândit, încă nu se poate rezolva, spunem noi. La momentul acesta se organizează examenul de titularizare pentru colegii noștri care vor să intre în sistem și vedem că sunt foarte mulți înscriși, sunt peste 29.000 candidați. În Cluj avem peste 1500 pe 23 sau 25 de posturi, care sunt insuficiente. Aici trebuiau regândire normele în învățământul preuniversitar. Este o problemă…”, a mai spus Lucia Cojocoaru.

banner