Renumitul artist plastic Luigi Puiu expune la Cluj

0

Renumitul artist plastic Luigi Puiu expune la Cluj. Lucrările sale pot fi admirate la Muzeul de Artă. Artistul educat la Iași a ales pentru acest eveniment titlul de ”Alchimia indescifrabilului”. Expoziția este organizată de Galeria Cluj Art.

De ce ar trebui să vizităm această expoziție, aflăm chiar de la artistul Luigi Puiu și de la fondatorul Cluj Art, Eugen Moț, prezenți în emisiunea România Via Cluj.

Iată și un comunicat de presă al organizatorilor:

”Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziția „ALCHIMIA INDESCIFRABILULUI” (pictură și grafică) a artistului Luigi Constantin PUIU, care va fi deschisă în perioada 12 – 24 septembrie 2023. Vernisajul va avea loc în data de 12 septembrie 2023, de la ora 18:00, fiind urmat de recitalul la harpă al doamnei Sanda Răileanu.

Luigi Puiu s-a născut în anul 1964, la Pașcani, la confluența dintre un râu și o vastă pădure. A început să deseneze deîndată ce a descoperit creionul. Prima sa expoziție a fost inaugurată la vârsta de 20 de ani, în anul 1984, renunțând astfel la studiile de medicină pentru a se dedica celor artistice de la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design „George Enescu” din Iași. Momentan, în portofoliul său se află 54 de expoziții personale în Italia, Republica Moldova, Franța, Germania și Belgia, operele artistului fiind prezente în colecții de stat și private din peste 56 de țări. Lucrările sale sunt un palimpsest de idei ce păstrează amprenta memoriei trecutului adresată privitorului contemporan. Tehnica sa impecabilă transmite obiectiv și tranșant ideile sale, lăsând totodată loc introspecției și dialogului.

Expoziția „Alchimia indescifrabilului” nu are pretenția de a prezenta lumi niciodată cunoscute. Ea oferă, mai degrabă, punți către stări, trăiri și sentimente care scapă întotdeauna ochiului obișnuit. Aceste mici semințe neluate în seamă urzesc rețele care se opacizează, revelând deodată construcții cu totul noi. În această expoziție, domnul Luigi Puiu înlătură focurile de artificii, prezentând mai degrabă jarul unor lumi în formare”.   

   

banner