Restaurant clujean cu meniu vegetal încurajează clujenii să mănânce sănătos – Vezi care sunt beneficiile unei alimentații corecte

0

Un restaurant clujean, cu un meniu construit pe un concept vegetal, încurajează clujenii să devină sănătoși prin adoptarea unui stil de viață care se concentrează nu doar pe alimentație, ci și pe starea de spirit pe care o dau preparatele.

Restaurantul Nutriento promovează un stil de viață sănătos și pentru asta a adus în centrul Clujului un mesaj pentru cei care își doresc să renunțe la produsele mai puțin sănătoase și să facă o schimbare în viața lor. Zilele acestea a fost amplasat un panou în centrul Clujului, care își dorește să atragă atenția publicului și îndeamnă consumul de produse benefice organismului.

”Există o corelare între alimentație și starea pe care aceasta ne-o provoacă pe termen lung”, a declarat Gabriel Todea, manager Nutriento. ”Nutriento a fost conceput pentru a răspunde nevoii de a duce un stil de viață sănătos pe mai multe nivele. Ne concentrăm pe a livra preparate care răspund nevoilor nutriționale ale fiecăruia dintre noi folosindu-ne de produse proaspete, locale și cât mai puțin procesate”, a mai completat acesta.

6 din 10 adulți și 1 din 4 copii, probleme cu greutatea

Conform statisticilor publicate de Asociația Internațională de Psihologie, Nutriție, Sport și Fitness, 6 din 10 adulți au probleme cu greutatea. 31,4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate. Dintre aceştia, 21,5% prezintă obezitate de gradul I, 7,2% au obezitate de gradul II şi 2,7% suferă de obezitate morbidă. În ceea ce priveşte supraponderea, 34,6 % sunt afectaţi.

Totodată, 1 din 4 copii are probleme de greutate. Federația Mondială a Obezității estimează că, în lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, până în anul 2030, aproape 500.000 de copii cu vârste între 5 și 19 ani vor suferi de obezitate în România.

Consumați alimente sănătoase

Pe scurt, mesajul pe care-l transmite Nutriento este acela că mesele zilnice nu trebuie să fie compuse din preparate cu un conținut caloric ridicat, sare și zahăr pentru a putea oferi senzația de sațietate.

Cel mai important pentru sănătatea fiecăruia este să ne hrănim acordând atenție sporită efectelor pe care alimentația le are pe termen lung – creștere în greutate, boli ale inimii, depresie, lipsă de proactivitate, concentrare scăzută.

Nutriento provoacă clujenii să consume alimente sănătoase și se plasează în lupta împotriva alimentației pe fugă, amintind că prioritară nu este stingerea rapidă a senzației de foame, ci prioritizarea sănătății prin alimentație sustenabilă.

Ingrediente proaspete

”Povestea noastră a început cu dorința personală de a încorpora în rutina mea zilnică o masă rapidă, echilibrată, hrănitoare și gustoasă, una care să mă ajute să-mi mențin cea mai bună condiție fizică și mintală”, declară Cătălin Briciu, unul dintre fondatori.

Nutriento crede într-o lume în care a trăi sănătos este norma, iar în acest sens oferă un meniu compus din ingrediente proaspete, gândit în așa fel încât să nu hrănească doar corpul, ci și mintea.

Meniul poate fi găsit pe nutriento.ro.