Rusia își retrage trupele de la granița cu Ucraina, după ce a speriat Occidentul

0

Rusia a decis să își retragă trupele de la granița cu Ucraina în bazele permanente, începând cu ziua de vineri, potrivit digi24.ro care citează Reuters. NATO se declară mulțumită de anunț dar rămâne vigilentă.

Trupele și-au demonstrat abilitatea de a asigura o apărare de încredere a țării. Așadar am decis să închei inspectarea activităților din districtele militare din sud și vest” din vecinătatea Ucrainei, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Șoigu într-un comunicat de presă, potrivit hotnews.ro.

Acesta a precizat că trupele se vor întoarce la bazele lor până pe 1 mai, nefiind însă clar dacă ordinul vizează toate trupele masate de Rusia la granița sa cu Ucraina în ultima lună, potrivit Reuters.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că va convoca pentru săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a Țării din cauza situației tensionate de la granița Ucrainei, unde Rusia a trimis aproximativ 100.000 de militari și tehnică militară. „Suntem extrem de îngrijorați”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat miercuri Occidentul să nu treacă peste ”liniile roșii” stabilite de țara sa, spunând că Moscova va răspunde rapid și dur la orice provocări, astfel încât cei care le-au făcut își vor regreta acțiunile. Nu e însă clar care sunt aceste „linii roșii”.

banner