Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii în Borhanci a fost aprobată

0

Primăria Cluj-Napoca a votat, în cadrul ședinței de miercuri, 24 august, aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din strada Borhanciului. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Ștefan Tarcea, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

“Am votat în ședința de Consiliu Local de azi aprobarea P.U.Z. – „Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – Cluj-Napoca”, str. Borhanciului; beneficiar: Consiliul Județean Cluj. Felicit echipa Consiliului Judetețan Cluj pentru realizarea acestui PUZ important pentru Cluj-Napoca, județul Cluj și întreaga regiune”, a precizat Dan Ștefan Tarcea.

Care sunt facilitățile de care vor beneficia viitorii pacienți ai spitalului?

Conform declarațiilor făcute de viceprimarul municipiului, spitalul care urmează să fie construit în Cluj-Napoca va avea următoarele caracteristici:

  • 510 paturi de spitalizare continuă
  • organizat în 12 secții diferite
  • heliport
  • Suprafață utilă: 42.936 mp
  • Forță de muncă necesară : 1200 (medici, personal medical, îngrijitori și alte tipuri de personal)
  • 1,2 ha din suprafața terenului va fi folosită pentru funcțiuni conexe: învățământ (creșă, grădiniță, școală, etc) și locuințe pentru medici și personal.

Data demarării lucrărilor pentru construirea noului spital va fi anunțată ulterior de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

VEZI ȘI:

Proiect-pilot: Clujenii care reciclează vor primi bilete gratis pentru transportul în comun

Dezbatere publică la Turda: Construcția unui aquapark în partea estică a orașului

banner