ȘCOALĂ FUTURISTĂ ÎN FLOREȘTI: va avea acoperiș verde accesibil copiilor

0

O școală futuristă, cu acoperiș verde accesibil copiilor, va fi construită în cea mai mare comună din România, Florești. Noua unitate de învățământ va fi deschisă pe strada Cătănii și va avea 1000 de locuri. Condițiile de studiu vor fi similare cu cele asigurate în țările nordice.

“Speram ca in cel mai scurt timp sa ne fie predat studiul de fezabilitate. L-am solicitat la nivel aproape de proiect tehnic pentru a putea scoate la licitatie si proiectarea si executia pentru a mai scurta termenele”, a afirmat primarul Horia Sulea.

Școala va fi construită pe 7.500 de metri patrati de teren. Va avea 36 sali de clasă, 5 laboratoare și o sala de sport. Marea atracție va fi acoperișul ecologic, verde tot timpul anului, cu acces pentru cei mici.

“Ca destinație, va fi la început școală gimnazială, să vedem cum va evolua populația pe grupe de vârste, astfel încât și acea instituție școlară să fie valorificată la maxim. Nicio statistica nu poate spune daca in urmatorii 5 ani Florestiul va ajunge la 100 000 de locuitori sau va ramane la 40 000 de locuitori”, a declarat primarul Florestiului.

O altă școală de 1000 de locuri a fost dată în folosință la finele anului 2019 în cartierul Cetatea Fetei. Primarul comunei afirmă că acea școală va oferi și cursuri de nivel liceal.

“Eu mă gândeam la școala din Cetatea Fetei că va fi o școală gimnazială, dar în final va fi liceu.

Va fi finalizată in toamna anului 2020, cand tot ceea ce inseamna calculatoare, table interactive, videoproiectoare, adica dotarile la zi ale acestor săli de clasa sa fie finalizate, vom personaliza acesta institutie scolara cu acele idei ale unor oameni de arta astfel incat copiii care intra in scoala sa zambeasca”, a afirmat Horia Sulea.

Populația Floreștiului a crescut în ultimii 14 ani de la 7.600 la peste 40.000 de locuitori. În comună trăiesc aproximativ 10.000 de copii și de adolescenți astfel încât construirea de noi unități de învățământ este una dintre temele importante de pe agenda autorităților locale.

banner