Scrima, un sport din ce în ce mai căutat de copii

0

Scrima, echivalentul concentrării, preciziei, tacticii și echilibrului, începe să fie un sport din ce în ce mai practicat de către copii. De la înființarea primei școli de scrimă din Cluj, în 1818, până astăzi, acest sport oferă experiențe fascinante și benefice. Scrima pune accentul pe diversitate și incluziune, pe comunitate și competiție, pe beneficii pentru sănătate și pe o alternativă unică și inedită de mișcare. 

Atlas Invictus este unul dintre cluburile sportive din Cluj-Napoca unde cei mici învață că practicarea sportului în general, și a scrimei în mod special, este o formă de a înțelege că greșelile sunt importante pentru a evolua, că sacrificiile sunt parte a succesului și că expunerea la experiențe crește încrederea în sine.

O astfel de experiență a avut loc în weekend-ul 11-12 noiembrie 2023, când a fost organizată cea de a VII-a ediție a competiției de scrimă Cupa Floreta Timișoara. Evenimentul a fost unul internațional și a găzduit sportivi la categoriile de vârstă U9, U11, U13 și U14 din 12 țări (Cipru, Croația, Letonia, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria).

Copiii au avut prilejul să își pună la încercare abilitățile și pasiunea pentru scrimă într-un mediu prietenos și competitiv totodată.

Clubul Sportiv Atlas Invictus a participat cu un număr de 24 de sportivi, iar doi dintre ei sunt premiați. La categoria U11, Robert State a obținut locul I și cupa, iar la categoria U14, Tudor Timaru a obținut locul al VIII-lea.

Toți copiii participanți sunt de admirat pentru că își propun mereu să se cunoască mai bine, să se autodepășească și să își deschidă perspectivele.

Următoarea competiție, Campionatul Național U14, se va desfășura în 18-19 Noiembrie 2023 la Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Copiii, părinții, bunicii și publicul larg sunt așteptați pentru a împărtăși emoțiile și a se bucura împreună de frumusețea acestui sport elegant.

VEZI ȘI:

Număr record de proiecte înscrise la Gala Tineretului Clujean

Adolescenții români, grav afectați de anxietate și depresie – Pentru o treime, profesorii reprezintă o sursă de stres

Ești fan LEGO® și Star Wars? Expoziția Brickenbur le aduce pe amândouă în Iulius Mall Cluj-Napoca

 

banner