Șefa Inspectoratului Școlar: Dacă un director cere bani de la părinți pentru dezinfectanți, să își dea demisia!

0

”Dacă un director de școală a cerut bani părinților pentru dezinfectanți, ar trebui să-și dea demisia de onoare! Cel puțin în Cluj-Napoca, bugetul a fost rectificat deja de trei ori pentru a putea asigura toate echipamentele necesare și pentru dezinfectanți”, a declarat Marinela Marc, inspectorul școlar general al Clujului.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc și directorul Direcției de Sănătate Publică din Cluj, Mihai Moisescu, susțin o conferință de presă cu privire la modul în care începe anul școlar 2020-2021 în județul Cluj.

Prefectul Abrudean a declarat că în urma consultărilor dintre autorități a fost luată următoarea decizie cu privire la începerea anului școlar 2020-2021: 8 școli încep anul după scenariul roșu (școală exclusiv online), 98 după scenariul hibrid (alternativ la școală) și 317 după cel verde, în care toți elevii sunt la școală.

Dintre cele opt școli în care nu începe școala în mod obișnuit, două nu se află într-o localitate cu rata mare de incidență a îmbolnăvirii cu COVID-19. Una este Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii. A fost luată această decizie pentru că nu au fost finalizate lucrările de reparații la clădire. O altă școală, privată, a ales să înceapă școala doar online din cauză că funcționa în spații închiriate.

Anul acesta, încep școala fără autorizație de funcționare 45 de școli din județul Cluj, din cauza calității apei. Potrivit prefectului județului Cluj, o singură unitate mai are toaleta în curte. Este vorba despre o grădiniță din comuna Chiuiești.

”Dacă există un caz de îmbolnăvire cu COVID într-o clasă, activitatea acelei clase va fi suspendată la școală timp de 14 zile, trecând în online. Dacă există trei cazuri într-o școală, se suspendă activitatea întregii școli timp de 14 zile, activitatea didactică fiind transferată în online”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.