ȘOCANT: 20 de copii bolnavi de COVID 19 în județul Cluj, 17 clase sau grupe de preșcolari cu activitatea suspendată

0

La nici o săptămână de la începerea școlii, județul Cluj are deja 20 de copii confirmați cu COVID 19 iar 30 de angajați din învățămând sunt fie infectați și ei, fie contacți direcți ai unor bolnavi. 17 clase/grupe sunt cu activitatea suspendată în urma acestor probleme de sănătate, a informat purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, prof. Amalia Gurzău.

În aceste zile la nivelul județului Cluj au apărut deja cazuri de elevi cu simptome specifice COVID 19, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în 17 clase/grupe de preșcolari.

Avem și 30 de cazuri de angajați ai școlilor care sunt în această perioadă în izolare sau carantină. Unii sunt confirmați cu COVID 19, alții sunt contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2, spune Amalia Gurzău.

Ea a afirmat că, date fiind circumstanțele, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile.

Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

“La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor”, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Amalia Gurzău îndeamnă la respectarea măsurilor sanitare și la păstrarea distanței fizice pentru a evita apariția unor focare la nivelul localităților care să determine autoritățile să suspende activitățile cu prezență fizică în unitățile școlare.