Stațiile de autobuz din Piața Gării vor fi modernizate VEZI de către cine

0

După ce vreme îndelungată stațiile pentru transportul public în comun din Piața Gării, Cluj-Napoca, au fost lăsate de izbeliște, licitația pentru modernizarea acestora a fost câștigată de către o companie din Ploiești.

Mai exact, câștigătoarea licitației pentru prestarea serviciilor de proiectare a obiectivului de investiții „SF, PT modernizare stații pentru transportul în comun”, publicată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în data de 12 iunie 2020, a fost desemnată compania SC Systegra Engineering.

Firma din Prahova va realiza studiul de fezabilitate preliminar, studiul geotehnic, ridicarea topografică, documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire (DTAC), dar și proiectul tehnic, respectiv caietul de sarcini pentru șase stații de autobuz cu acoperiș verde și panou lateral. Ulterior, potrivit caietului de sarcini, documentația prevede ca, pe lângă adăpostul pentru călători, compania să faciliteze și alte funcțiuni, precum biroul de echipamente ticketing, un grup sanitar cu o suprafață utilă de 20 mp, dar și dispeceratul. Valoarea totală a contractului obținut de către Systegra Engineering este de 36.850 de lei.

Printre proiectele executate de firma Systegra Engineering se numără lucrări de proiectare, avizare, execuție sau amenajare pentru: Cinematograful Independența din Târgoviste, Centru de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, Baza Aeriană Feteşti 86, planetariu la Zoo Braşov.

De asemenea, pe lângă stațiile din Piața Gării, Compania de Transport Public din Cluj-Napoca a elaborat proiectul «Modernizarea și extinderea sistemului ed transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I», care include și modernizarea a 87 de stații de transport public călători existente în Cluj-Napoca și alinierea acestora la standard internațional în domeniu.

 

sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

 

banner