Stele de aur de la Great Taste Award pentru uleiuri presate la rece în județul Cluj

0

Unul dintre cele mai prestigioase jurii din lume, cel al Great Taste Award din Marea Britanie, a acordat steluțe de aur unor uleiuri presate la rece, produse sub brandurile Luna Solai și de De la Luna, în județul Cluj. Uleiurile sunt produse de o afacere de familie în satul Luncani, comuna Luna.

Aceste stele de aur sunt, pentru cunoscători, echivalentul stelelor Michelin. Directoarea companiei, Felicia Tulai, afirmă că ideea unor evaluări internaționale pentru uleiurile produse la rece s-a născut din dorința de a avea puncte de vedere obiective legate de calitatea produselor.

Stelele de aur acordate de Great Taste Award nu reprezintă singura validare internațională a calității acestor produse. Uleiurile presate la rece în Luncani au primit stele și din partea juriului Institutului pentru Calitate și Gust din Bruxelles.

De asemenea, compania care produce aceste uleiuri a primit și titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, iar aceste uleiuri au fost apreciate și de Alteța Sa Regală Principele Charles al Țării Galilor, moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe moderată de Claudiu Pădurean.

banner