Studenții UBB revin în sălile de curs: Unii profesori și studenți nu s-au văzut la față până acum

0

Anul universitar 2022-2023 la UBB este primul an post-pandemic cu învățământ complet on site. ”Este primul semestru față-în-față de doi ani și jumătate aproape”, a precizat Nicolae Urs, prodecanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), invitat la România via Cluj.

Întoarcerea la învățământul față-în-față vine și cu provocări, spune reprezentantul FSPAC. ”Profesorii vor trebui să se reobișnuiască cu întâlnirile din sălile de curs și de seminar, pentru că, la fel ca și studenții, și profesorii erau în fața unor camere web atașate unor calculatoare, acasă sau la birou. Acest lucru a avut impact, în ultimii doi ani, asupra calității interacțiunii dintre profesori .și studenți, din punctul nostru de vedere. Noi am susținut revenire al învățământ față-în față de îndată ce condițiile epidemiologice ne-au permis lucrul acesta. Pentru studenți, de asemenea, va fi o schimbare pentru studenții care s-au obișnuit să meargă la cursuri în sufrageria părinților sau în camera de cămin. Va fi o perioadă de adaptare”, a precizat prodecanul Nicolae Urs. ”Profesorii nu știu cum arată o mare parte din studenții pe care îi vor întâlni la curs”, a mai spus prodecanul UBB.

Tururi ale UBB, chiar și pentru pentru studenții din anii mari

Pentru studenți, cei care nu au venit deloc la Cluj, va fi un șoc, mai spune cadrul didactic clujean: unii au ajuns în anul III și iau contact cu facultatea, cu colegii și cu profesorii pentru prima dată.

UBB vine în ajutorul studenților care vin pentru prima dată la UBB pentru cursuri față-în-față cu tururi ale clădirilor facultăților, pentru a vedea unde sunt sălile de curs, de seminarii, secretariatul sau biblioteca, unde este cafeteria etc. Acest gen de tururi de orientare au mai fost făcute pentru studenți, dar doar pentru cei din anul I. ”Acum plănuim să le facem pentru toții a ni, pentru că nici ei nu au avut parte de o întâlnire propriu-zisă cu facultatea așa cum o gândim noi”, a mai spus Nicolae Urs.

Unde a fost concurența cea mai mare

”De departe, domeniul cel mai căutat a fost Media digitală. (…) Anul acesta au fost 16 locuri la buget, iar candidați au fost probabil peste 250 pentru aceste locuri la buget plus cele 53 de locuri cu taxă”, a mai spus conf. dr. Nicolae Urs, prodecan al FSPAC.

VEZI ȘI:

 

 

 

banner