Supererou: și mămică, și antreprenor – descoperă comunitatea Mamprenoare cu Alina Bota

0

Potrivit unui studiu KeysFin, la începutul pandemiei (martie 2020) existau în România peste 500.000 de femei – acționar în companii active, iar Clujul număra, în acel moment, aproximativ 27.000 de afaceri cu acționariat feminin. Pentru a veni în sprijinul acestor afaceri mici, care reprezintă baza oricărei economii locale, Mamprenoare – un hub de business pentru femei lansat în urmă cu 5 ani la Cluj-Napoca – a dezvoltat o platformă online care reunește aceste afaceri într-un singur loc și le scoate din anonimat. Află mai multe direct de la Alina Bota, fondatorul Mamprenoare.eu.

Majoritatea afacerilor conduse de femei fac parte din categoria microintreprinderilor: cabinete medicale, cabinete de consultanță, centre educaționale sau de terapii diverse, mici ateliere de producție, saloane de înfrumusețare etc. și, odată cu pandemia a devenit obligatoriu ca aceste afaceri să poată fi găsite ușor în online pentru a putea supraviețui.

Deși unele dintre aceste afaceri aveau o reputație destul de bună la nivel local, prezența lor în online era limitată la o pagină de Facebook și eventual un site de prezentare, canale de promovare care necesită timp, pricepere și bugete lunare de câteva sute de euro pentru a putea atrage clienți.

Pentru a veni în sprijinul acestor afaceri mici, care reprezintă baza oricărei economii locale, Mamprenoare – un hub de business pentru femei lansat în urmă cu 5 ani la Cluj-Napoca – a dezvoltat o platformă online care reunește aceste afaceri într-un singur loc și le scoate din anonimat.

Cum funcționează?

Practic, orice antreprenoare poate să își listeze afacerea pe această platformă pe baza unul abonament lunar care se situează între 8 – 20 de euro/lună și primește în schimb un profil de companie standardizat asemănător cu un site web propriu și servicii de promovare în valoare de câteva mii de euro lunar în online, offline și mass-media pentru afacerea ei.

Mai mult decât atât, afacerile listate pot fi căutate după domeniul de activitate sau după oraș/județ și astfel vizitatorii platformei au posibilitatea să susțină economia locală cumpărând din proximitate.

Mamprenoare.eu se dorește ar fi un centru de afaceri online, dar și un mall online, un spațiu în care orice femeie antreprenor poate să își închirieze propriul spațiu virtual pentru a avea vizibilitate și locul în care oricine poate găsi produsele, evenimentele și serviciile femeilor antreprenor din România.

Mai mult decât atât, membrele platformei beneficiază și de servicii de networking și educație antreprenorială care sunt incluse în abonamentul lunar și care se desfășoară tot online pe baza unui calendar de evenimente foarte bine structurat de o echipă de coachi, traineri și consultanți de afaceri.