Târgul de Turism Rural încurajează localnicii din Munții Apuseni să facă bani din turism

0
Sursă: Ștefan Bartiș

Turismul din România reprezintă o arie care nu este exploatată în întreaga capacitate, capabilitate și splendoare a ei, dar care cu investițiile potrivite are potențialul de a reprezenta o arie mult mai mare al produsul intern brut (PIB) al țării, decât la momentul actual.

Târgul care poate mări activitatea turistică în Munții Apuseni

Târgul de Turism Rural, găzduit de stațiunea turistică Albac, este esențial pentru dezvoltarea turismului rural din munții Apuseni și reprezintă unicul tărg de acest tip, destinat exclusiv turismului rural.

Sursă: Ștefan Bartiș

Prima zi a târgului a fost atribuită turismului pentru tineret, unde copiii și tinerii din taberele stațiunii turistice Albac au participat în activități educative și de creație. Aceștia au olărit, au desenat și pictat, au învățat cum se realizează țesături și cusături tradiționale și cum se construiește și interpretează tulnicul.

 

Următoarele două zile, destinate publicului larg, au inclus

Sursă: Ștefan Bartiș

meșteșugari, pescari, agenții de turism și proprietari de pensiuni care s-au adunat la Albac pentru a participa în organizarea unei expoziții care prezintă oferta turistică locală, tărg al meșterilor populari și demonstrații gastronomice. Atmosfera a fost menținută prin spectacole folclorice și seara de sâmbătă a fost încheiată cu un foc de tabără și discotecă în aer liber.

În fiecare an în cadrul tărgului se organizează vizite de informare în pensiunile turistice din zona Munților Apuseni, pentru a reuni proprietarii de pensiuni cu agențiile de turism prezente. Totodată, târgul promovează tradițiile, gastronomia, meșteșugurile populare și folclorul românesc ca și componente ale ofertei turismului rural din România.

Ministrul Adrian Veștea, încântat de eveniment

Printre participanții târgului se numără și Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, care și-a exprimat bucuria de a fi prezent în Țara Moțiilor și a pus accent pe importanța menținerii tradițiilor și a dezvoltării infrastructurale din comunitate. Acesta susține că observă dezvoltarea turismului și în urma discuțiilor cu primarii din zonă, constată tot mai multe opțiuni de cazare și administrare publică. “Nimeni nu ar fi investit în asemenea capacități de cazare și administrate publică dacă nu s-ar fi justificat “, susține ministrul.

Țara Moțiilor este una dintre cele mai slab dezvoltate zone ale județului Alba, însă Adrian Veștea declară faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) derulează proiecte la nivel național în această direcție. Scopul respectivelor este de a diminua decalajele între anumite regiuni ale țării sau între anumite zone ale aceleiași regiuni, acțiune pentru care va milita personal ministrul.

 

banner